Bir İnsanın Asosyal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Asosyal in anlamı; Asosyal in anlamı şudur arkadaşlar sosyal olmayan yani insanlarla içi içe değilde daha çok tek takılan.Ya da insanlarla iletişime geçemeyen, konuşurken kendini tama olarak ifade edemeyen insanlardır. Bu tip insanlar kalabalık yerlerde duramazlar. Asosyallik genelde lisenin sonlarında yani 18 li  yaşlara doğru daha fazla görülürler. Bir insan neden asosyal olur?
İnsanlar genelde asosyal olmalarının sebebi küçük yaşlara ailevi durumlar yüzünden insanlardan hep uzak olaması gerekenler. Ailesinden şiddet gören insanlar. Arkadaş ortamında sürekli dışlananlar. Ya da başına gelen bir olaydan dolayıda böyle olabilirler. İnsanlar genelde hep çocukluk döneminde başına gelen olaylar nedeniyle asosyal biri olurlar ama bu büyüdükten sonra asosyal bir insan olmayacağımız anlamına gelemez. 18 li  yaşlar insanların yetişkinlik yaşlarına başladığı dönemlerdir.
Dediğim gibi bu dönemlerde de görülebilir.


Bir İnsanın Asosyal Olmasını Nasıl Engelleriz.

Size örnek üstünden anlatmayı düşünüyorum arkadaşlar. Farz edin ki yeni doğmuş bir bebek size hayatınız boyunca bakmanız için verildi. Şimdi farz edin ki sizde asosyal bir insansınız ve bu çocuğun asosyal olmasını istemiyorsunuz. Peki ne yapacaksınız?
Bir insanın asosyal olmasının asıl  sebebi öz güven eksikliğidir. Sizde öz güven eksikliğini yok ederseniz, artık sosyal bir insan olabilirsiniz demektir. Öz güven eksikliğinde şu şekilde yok edersiniz. Hep başarılı olduğunuz alanlarla ilgilenini çünkü bu size kendinizin de bir şeyler başarabildiğin izin farkına varacaksınız ve öz güven kazanacaksınız.

Asosyal Bir İnsanın Hal ve Hareketleri?

Çok Çekingendirler.
İnsanlardan çok korkarlar.
Canları sıkılınca kendi kendine konuşurlar .
Toplumdan uzak dururlar.
Kalabalık ortamlara girmezler.
Birine aşık olduklarında ona söyleyemezler.
Kendine bir şey sorulacağını anlayınca hemen o ortamdan uzaklaşırlar.
Çok sakin olurlar. (genelde)
En ufak bir zorlamada ağlarlar.
Bildiklerini insanlara anlatamazlar.
Öz güven eksikliği vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar