Nasıl Kuul olabilirim? Okulda nasıl kuul olunur?

İnsanlar bir kuul dur dillerinde dolaşıp duruyor. Peki kuul nedir? Bir insan nasıl kuul olabilir ki?
Çok basit, bir insanın kuul olabilmesi için giyim tarzı ile kendini belli etmesi konuşmasıyla insanları etkilemesi yaptığı hareketlerle insanları kendini hayran bırakması gerekir. Peki bunları nasıl yapacaksınız?
Giyim Tarzı.

Bir insanın giyim tarzı kendine yakışanı giymesidir. Bu ister moda olsun ister kendi giyim tarzı olsun. kuul olabilmenizde bu büyük bir rol oynamaktadır. Eğer kendi tarzınıza göre giyiniyorsanız kıyafet uyumuna çok dikkat edin. Kıyafetlerinde aksesuarlarınızla uyumlu olmasına özen gösterin. Gittiğiniz ortamlara göre kıyafet seçimi yapın kıyafetinizide makyajınızla uyum içerisinde olmasına ve makyajınızın da ten renginize en uyumlu olanı yapın.

Konuşma.

Konuşmanız nasıl olmalıdır? Tabi ki de size konuşma dersi vermeyeceğim sadece gittiğiniz ortamlarda nasıl ve hangi ses tonuyla konuşmanız gerekir. Öncelikle normal hayatta ses tonunuz nasıl olması gerekir. Normal hayatta ses tonunuz orta düzeyde olması gerekir. Eğer sesiniz çok fazla çıkıyorsa sesinizi eğitin. Bir konferans veya bir toplantınız varsa ikna edici bir ses tonu ile konuşun. Sevgilinizle ya da çok sevdiğiniz biriyle buluşacağınız zamanki ses tonunuz güven verici bir ses tonu olması gerekir.

Hal ve hareketleriniz nasıl olmalıdır?

Bir insanın hal ve hareketleri onun kişiliğini belli eder. Bu nedenle sizin de hal ve hareketleriniz kuul olma yolunda çok önemlidir. Hareketlerinizi kendinizi kasmadan yapın. Nasıl yani? Yani sanki bir oyuncuymuş gibi değil de yaptığınız hal ve hareketler size aitmiş gibi gözüksün. Eğer hal ve hareketlerini bu şekilde ise hiç bozmayın. Örneğin ciddi hareketler sergileyerek ya da komik olabiliyorsanız tabi ki de espri yaparak etrafınızdakileri etkileyebilirsiniz. Yani gittiğini ortama göre hareketlerinizi ayarlayabiliyorsanız hiç bozmayın. Bu şekilde değilse böyle olmasına dikkat edin.

Kuul bir insanın yamaması gereken hareket ve davranışlar nelerdir?

Yalan söylemek ten kaçınmak.
 Arkadaş ortamına dikkat etmek .
Güvenilir olmak.
Yerine göre nasıl davranacağını bilmek.
Boş konuşmalardan kaçınmak.
İnsanlara kendini sevdirmek
İnsanlardan bir beklentiniz olmadığını göstermek.

Bizim aklımıza gelenler bu kadar eğer sizin aklınıza gelen bir şeyler olursa yorumlara yazabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar