Bağımlılık

İnsanlığın genel sıkıntısı olan herhangi bir şeye bağımlı olmak  ondan ayrılamamak büyük bir dert büyük bir sıkıntı. Bu bağımlılık kimi zaman hayatımızı tehdit edecek duruma geliyor. Örneğin bir sigara, çay, kızlar, silahlı oyunlar, oyunlar buna benzer birçok uygulama oyun yiyecek ve içecekler.
Bunlar hayatımızın bir parçası gibi gözükse de hiçte öyle bir durum değil.
Zamanla bağımlı olduğumuz şeyler hayatımızı tehdit ediyor.Örneğin bir sigara içinde bulunan 4,000 den fazla zehirli madde varken insanlar bunu bildikleri halde hala sigara içiyorlar. Neden içiyorsunuz ? diye sorduğumuzda ise biz bağımlısı olduk artık gibi cevaplar alırsınız. Bu sadece bir örnekti buna benzer birçok konuda bu cevaplar duyarsınız.

Bağımlılıklarımızdan Nasıl Kurtuluruz?


Bağımlı olduğumuz şeylerden kurtulabilmek için bağımlı olduğumuz alışkanlıklarımızı kafamızda bitirmemiz gerekir.Bağımlı olduğunuz durumu kafada bitirdiniz. Peki şimdi ne yapmanız gerekiyor?

Öncelikle kendinize hakim olabileceğinize inandırın daha sonra alışkanlığınız ile ilgili bir şey düşünmeyiniz. Gerekirse dışarıdan yardım alın.  Ama mutlaka kafamızda o konuyu atın bağımlı olduğunuz şeyi birden bırakmayı denemeyin eğer bu şekilde ilerlemeye çalışırsanız ilerleme kat edemezsiniz. Size pek faydası olmaz çünkü bağımlılık birden oldu bittiye getirilecek bir durum değil. Bununda birçok konu gibi oluş aşaması var. Şimdi kendinize hakim oldunuz kafamızda sildiniz ama vücudunun sürekli bağımlı olduğunuz şeyi istiyor. Burada bir süre bekleyin eğer bağımlılığınıza hakim olamıyorsanız. Bir uzmandan yardım alın ilaç tedavisi ile kurtulacaksınız dır.

En Çok Bağımlılık Yapanlar

Çay ,kola,sigara, oyunlar, çekirdek, fıstık ,kahve,Televizyondaki diziler, internet, facebook ,twitter, Instagram, whatsApp, Bilgisayar oyunları, Bilgisayar, çikolata, Yalan söylemek, Sır tutamamak, sürekli alışveriş yapmak, para harcamak, hırsızlık, geç kalkmak, ders çalışmalarını düzenli bir şekilde yapamamak,sorumluluklarını yerine getirmemek,kızlara düşkünlük, sürekli Gezmeye gitmek , zamanı boşa harcamak, telefonla uzun süre konuşmak, telefonla oyun oynamak, mutlaka bunlardan bir tanesi sizde vardır. Eğer bunların hiçbiri bende yok diyorsanız tebrikler günümüzde ki teknolojiden etkilenmemiş siniz  demektir.bu da büyük bir başarıdır 

Yorumlar

Popüler Yayınlar