Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni neslin gelişmesiyle her geçen gün yeni bir bilgisayar yeni bir marka ortaya çıkmakta.Bazı insanlar sadece duydukları markalara göre bilgisayar alırlar bu doğru mudur? Tabikide hayır hiçbir firma ürettiği malı kötülemez yani bütün bilgisayarlar kalitelidir diye  bir düşünceye kapılmamak gerekir.



Peki bilgisayar alırken nasıl ve neye dikkat ederek alınması gerekir?



Bilgisayar alırken öncelikle detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. çünkü bilgisayar kasma, donma vb. olaylarla karşılaşmamak isteriz bu da araştırma gerektiren bir konudur. Araştırma yapmasanız iyi bir bilgisayar alma ihtimaliniz çok düşük.Bilgisayar seçimi yaparken aldığınız marka çok önemlidir. Örneğin bir bilgisayarın ortalama 4/5 yıl kadar gidiyor. Bu tabi ki de  kaliteli  bilgisayarlar için.  Sıradan bir bilgisayar da bu oran daha düşük.


Bir markanın bilgisayarların kalitesi anlamak için onun hakkındaki  sitelere girip yorumlara bakın Daha garanti bir yol arıyorsanız,bildiğiniz kaliteli bir bilgisayarın özelikleriyle karşılaştırın.bilgisayarın garantisini en az 2 yıl olmasına dikkat edin. Bir çok insan bilgisayarını nasıl temiz kullanacağını bilir ama uygulayamaz. bilgisayarı temiz tutmak onun sadece dış görünümü ile olmaz. Eğer bir bilgisayara gerçekten temiz kullanmak istiyorsanız. Bilgisayarın içine apk uygulamalar indirmeyen. Zaten apk bir dosya bilgisayara kurulmaz. Bilgisayarın içinde işinize yaramayan dosyaları kaldırın boş yere bilgisayarınızı kasmayın. Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz bir yerden uygulama indirmeyin. 

Bilgisayar hakkında bilmeniz gerekenler (bilgisayarın içindeki donanımı)

 Klavye= klavyenin iki farklı tipi vardır. (f) ve (q) dur. klavyedeki her tuş iki farklı kodu vardır.

 Fare =Fare ekranını yönetilmesinde kullanılır.Dosya açma kapatma, dosyaların yerlerini değiştirme gibi faaliyetlerde kullanılır.

AAnakart= Anakart bilgisayarın daha güçlü olmasını daha fazla oyun ve dosyanın kaldırılmasını sağlar anakart ne kadar güçlü olursa bilgisayar o kadar iyi demektir.

İşlemci= işlemci kısaca bir bilgisayarın beynidir .Bilgisayarda ne olursa işlemcinin sayesindedir.

Ekran kartı= Bilgisayarın görüntü vermeye yarayan bir karttır. Seskartı= bilgisayarda dijital ses çıkmasını sağlayan karttır

Güç kartı =Bilgisayarın gerektiği enerjinin adıdır.Sabit disk= bilgilerin depolandığı yer. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar