Bir İnsanın Yalan söyleyip Söylemediğini Nasıl Anlarız?

İnsanlar bazen isteyerek veya istemeyerek yalan söylerler. Ama ilerleyen zamanlarda bu iş ciddi boyutlara dönüşebilir. Eğer artık kendinize hakim olamıyorsanız siz artık bir ‘’MİTOMANİ’’ hastasısınızdır.  Mitomani  hastalığı ne demek? Mitomani yalan söyleme hastalığı demektir. Peki kendinizin mitomani hastası olup olmadığınızı nasıl anlarız? Kendinizi ufak bir teste tabir tutun.
Yalan söylemekten sürekli şikayetçiyseniz. Yalan söylediğiniz için Başınız sürekli belaya mı giriyor? buna benzer sorular ile kendinizi sorgulayın. Eğer çoğuna sizde varsa Mitomami hastası olabilirsiniz.
Peki birinin bize yalan söyleyip söylemediğini nasıl anlar?


Çevremizdeki insanlardan beklediğimiz en büyük özelliklerden bir tanesi  o kişinin dürüst olup olmadığını bilmektir. Hayatımızın her gün tanımadığımız inşalarla iç içeyiz pazara gittiğimizde, toptancıdan alışveriş yaparken vb. durumlarda iletişim halindeyiz o insanı tanımanız gerekir.

Bir insan çok fazla Yalan söylemiyorsa kelimeleri telaffuz ederken zorlanır. Sürekli ellerini  gözlerini kaçırma olmaz. Bu tür insanalar yalan söylediklerini anlamak için söylediği  kelimeleri dikkatlice dinleyin. Mutlaka bir söylediğini diğer söylediğini diğer söylediğinden farklı söyleyecektir. Eğer bu şekilde anlamadıysanız, ona bu konuyu araştıracağınızı söyleyin yada bir kişi bir yer bir mekan vb. yerler hakkında  ise  oraya gidip bakacağınızı söyleyin. Eğer bu kişi yalan söylüyorsa söylediklerini değiştirmeye çalışacaklardır. Yalan söylemiyorsa zaten bir tepki vermez.

Peki yalan söylediğini anlamak için bu bilgiler yeterli midir ..! Yeterli değildir.
Pratik bir şeklide nasıl anlarız?

1)      Yaptığı hareketleri inceleyin.
2)      Ona anlatıkları hakkında sürekli sorular yöneltin.
3)      Konuşurken kullandığı mimiklere dikkat edin.
4)      Kurduğu cümleler arasındaki çelişkilere dikkat edin.
5)      Eğer anlatıklarını doğru bir şekilde anlayıp kafanızda yorumlaya bilirseniz. iç güdülerinizi kullanarak karşı tarafın yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar