Lisede ve Ortaokulda Öpüşmek

 Gençlerin ergenlik döneminde en çok yaptığı hatalardan bir tanesi de öpüşmek tir. Etraflarındaki insanlardan gördükerini okul hayatında uygulamaya çalışıyorlar. Peki bu davranış doğrumu dur?
tabi ki de  yanlış ergenlik döneminin verdiği hazın(zevk) etkisiyle doğru karar veremiyorlar.


Peki  ne yapmaları gerekir?

Lise ve ortaokul çağlarındaki gençlerin hayatını en temiz döneminde aşk, özlem, keder gibi duygulara kapılıyorlar. Bu tür duygular gençlerin doğru karar vermesini  çok ciddi bir derecede etkiliyor. O yaşlardaki gençlerin lise veya üniversite hayatını düşünmesi gerekirken farklı konulara odaklanıyorlar aşk gibi konularla düşünüyorlar.İleride geçmişlerine bakıp ben bu kızımı sevmişim yada şimdi birini seviyorsanız bu kız diğerlerinden farklı ben bu kızı cidden çok seviyorum gibi cümlelerle sadece kendinizi kandırırsınız gerçekte çok büyük bir hata yaptıklarının farkında bile değiller. İlerde bir meslek sahibi olduklarında geçmişlerine bakıp utanç duyabilirler.


Bütün suç gençlerde mi?

Bütün suçu gençlere yüklemek doğru olmaz.insanlar çocuklarına bunu yapma şuna bakmayın gibi nasihatlarla kendileri yapmayıpta karşısındaki den yapması beklenilmesi yanlış bir beklenti olur.Böyle yaklaşmak yerine gençlerin ilgisin çekecek etkinliklere katarak yaklaşmak daha doğru olur.

Öpüşme ile bulaşan hastalıklar
Öpüşme ile çok rahat bir şekilde enfeksiyon kapılabilir.
Karşı taraf hasta ise (grip, soğuk algınlığı vb.)hastalıklar vücuduna çok rahat bir şekilde bulaşabilir.
Karşı tarafın bilmediği bir hastalığı varsa sizin vücudunuza kolaylıkla girebilir?
Kızamık su çiçeği gibi hastalıkları her insan da belirli bir dönemde oluşur.Öpüştüğünü de bu vücuda rahat bir şekilde girer.


Yorumlar

  1. Benbiriyle öpüştüm ve o birden geli ben sırada otururken arkama oturdu ve yüzüü ona cevirdi afeye gegel dedi gittim.
    Konuştuk evine gittik odeler. İcin. Birden ustume geldi ve sevştik lise 3

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar