Nasıl Sosyal Olabilirim?

Sosyalin sözlükteki anlamı Toplumla ilgili, toplumsal, içtimai anlamına gelmekedir. Peki Nasıl Sosyal biri Oluruz? İnsanlar doğası gereyince sosyal biri olmak istemişlerdir. Teknolojini gelişmesiyle beraber sosyal ağların kulanımı oldukça arttı. Bu nedenle sizi arkadaşlarınıza uyum içinde olmanız gerekmektedir. Arkadaşlarınıza uyum sağlayabilmek için sosyal ağları takip edin. Arkadaşlarınızla birlikte, tiyatro, konser sinema vb. etkinliklere katılın. Bir müzik aleti çalmaya deneyin. 


Önceki okul arkadaşlarınızla asla sohpetinizi kesmeyin. Kalabalık ortamlardan uzak durmayın. Sorumluluk sahibi biri olduğunuzu etrafınızdakilere gösterin. Sosyal bir kişilik sahibi bir insan sürekli toplumla iç içe olur. İnsanlara sürekli soru sorarlar. Kendine ait düşünceleri her zaman dile getirebilmelidir. Söylediği kelimeler le kurduğu cümleler her zaman mantıklı olması gerekir. 

Kendinizi vurdum duymaz biri olarak göstermeyin. Bu tip insanlarla da asla muhatap olmayın. Çünkü bu tür insanlarla takılanlarıda, vurdum duymaz biri olduğunuzu düşünürler. Sosyal bir insanın ilişki durumu diğer insanlara göre cok daha fazla iydir. Çünkü sosyal bir insan her şeye hayır demez. Peki her şeye hayır demeyne bir insan sosyal mi demektir?Tabiki de hayır .

Yorumlar

Popüler Yayınlar